Monitored Rehab Training

Onze praktijk maakt gebruik van de leg press van Monitored Rehab Systems. Deze apparatuur is ontwikkeld door en voor fysiotherapeuten. Het unieke van dit apparaat is dat men visueel geprikkeld wordt tijdens de training en men direct een feed back van het apparaat krijgt. Door de grote variatie aan oefeningen, en snelheid van de oefeningen blijft dit apparaat de cliënt prikkelen om optimaal te blijven presteren. Men kan naast de oefeningen ook nog sportief trainen in de vorm van bv. skiën of rugby. Men kan op een eer effectieve manier trainen voor stabiliteit, coördinatie, gewrichtsgevoel en kracht. Dit apparaat is geschikt voor het trainen van benen, enkels , knieën, heupen en onderrug.

Door de vele oefenvariaties wordt een appèl gedaan op de grondbeginselen van training , nl. coördinatie, snelheid en kracht. Dit is voor het hertel van een gestoorde gewrichtsfunctie essentieel. Dit apparaat is ook uitstekend in te zetten bij revalidatie na bv een nieuwe heup cq knie. Hierbij kan men ook de krachtverdeling meten tussen linker en rechter been. Door de resultaten die na elke training weergegeven worden kunnen wij het revalidatie traject sturen. Tevens kunnen testen op dit apparaat gedaan worden waardoor het niet alleen zichtbaar is, maar ook meetbaar dat men vooruit gaat. Hetgeen in correspondentie naar artsen, specialisten en zorgverzekeraars gebruikt kan worden.

Dit apparaat kan ook ingezet worden bij de oncologische revalidatie. Verder heeft dit toestel een instelling voor CVA patiënten, waarbij tijdens de oefeningen eenvoudige rekensommen opgelost dienen te worden waarbij diverse oplossingen op het scherm aangegeven worden en al bewegende kan men sturen naar de juiste oplossing van de rekenopgave.

Ook voor de sportrevalidatie kan hierop tot 100 kg zwaarte getraind worden. Omdat men de oefeningen moet uitvoeren op snelheid die ingesteld wordt op het apparaat, dient men dit op het scherm te volgen waardoor het ook voor zeer getrainde sporters een uitdaging blijft.