HUBER revalidatie training

De bij ons in de praktijk staande HUBER 360 is een nieuwere vorm van een trainingsapparaat. Het apparaat heeft een beweegbaar platform dat gestuurd/bewogen wordt door meerdere motoren. In het platform en in de beide beugels zijn sensoren geïntrigeerd, deze meten permanent de ingezette kracht en maken mede hierdoor een individuele training mogelijk. Dit apparaat kan gebruikt worden ter verbetering van de mobiliteit en lenigheid, maar ook als stabiliteit en krachttraining. Dit apparaat is zeer individueel instelbaar en aanpasbaar, zodat er vrij snel na bv een operatie getraind kan worden, tot zelfs training van (top) sporters.

Tevens kan dit apparaat een analyse maken van bv de krachtverdeling tussen beide benen. Zodoende kunnen wij de belastbaarheid van beide benen trainen na bv een heup of knie operatie, om op deze manier een gelijke belasting van beide benen te verkrijgen en te trainen. Staande op het platform kan men een complete houdingscorrectie trainen. Ook training van romp stabiliteit en armtraining zijn mogelijk op dit zeer uitgebreide trainingsapparaat.

Om een indruk van een training te krijgen kijk dan dit filmpje:

Ook al lijken de bewegingen in dit filmpje vrij heftig, het apparaat kan aangepast naar de klachten/behandeldoelen worden ingesteld. Eerst wordt een keuze gemaakt tussen een man of vrouw. Daarna het behandeldoel, bv. kracht, lenigheid of stabiliteit. daarna het te behandelen lichaamsdeel cq gebied. Daarna wordt het niveau/intensiteit ingesteld.