ECHOGRAFIE binnen de fysiotherapie.

Met echografie kunnen wij opnames maken van het bewegingsapparaat. Hierbij kunnen wij een veel betere inzicht krijgen van de klachten aan pezen, banden, spieren en slijmbeurzen. Zeker bij verse sportblessures, waarbij alles waar op gedrukt of mee bewogen wordt pijn doet. Op deze manier krijgen wij een vel beter zicht op de ernst van de klachten. Ook irritaties van pezen bij bv achillespeesklachten kunnen beter inzichtelijk gemaakt worden, waardoor er een betere afgestemde behandeling volgt.

Ook evt. verkalkingen die normaal genomen alleen voelbaar zijn voor de fysiotherapeut kunnen nu ook voor u als cliƫnt zichtbaar gemaakt worden. Het voordeel is dat men na enige tijd dit echo onderzoek kan herhalen om de verbeteringen zichtbaar en meetbaar te maken. Evtuele spierscheuren kunnen beter beoordeeld worden. Een scheur in de lengte richting van de spier is veel minder ernstig dan een spierscheur die dwars op de lengte richting van de spier aanwezig is. Tevens kan dan beoordeeld worden of er veel vocht of bloed bij de scheuring aanwezig is, hetgeen een herstel vertraagd.

Ook bij de shockwave therapie kan men gebruik maken van de echo om doelgerichter te werken en ook te bepalen of shockwave bij die klacht zinvol is. Tevens kan men de vorderingen van het herstel beter beoordelen.